Maatregelen om fauna te beschermen

Mitigerende maatregelen

 

 

 

Er zijn veel factoren die bijdragen aan auto-ongelukken en verwondingen. Enkele van die factoren zijn snelheid, afleiding zoals mobiele telefoons, slechte wegen met scherpe bochten, alcohol en drugs, vermoeidheid, rijden onder invloed van alcohol of drugs, en gevaren op de weg zoals kuilen of overstromingen. Om auto-ongelukken in uw gemeenschap te voorkomen Verminder de snelheid op woonstraten. Zorg voor veiligheidszones – geen doorgaand verkeer behalve noodvoertuigen. Zorg voor een goed verlichte weg voor voetgangers. Gebruik geen valse kentekenplaten of adresnummers om te voorkomen dat u door de politie wordt herkend. Installeer 's nachts straatverlichting in gevaarlijke gebieden. Plaats een stopbord waar veel voetgangers komen en bij bushaltes en scholen. Zorg indien mogelijk voor alternatieve routes tijdens bouwprojecten zodat het verkeer wordt verspreid om opstoppingen langs één weg te voorkomen. Blokkeer geen opritten in het donker, zodat bezoekers niet door donkere straten hoeven te lopen om 's ochtends hun auto te bereiken. De overheid heeft inmiddels diverse mitigerende maatregelen genomen. Volg alle veiligheidstips wanneer u met kinderen in uw voertuig reist: zorg ervoor dat autostoelen correct zijn geïnstalleerd; maak het kind goed vast; houd de ramen gesloten; laat jonge kinderen nooit zonder toezicht achter; reis nooit met meer mensen dan er zitplaatsen in uw voertuig zijn; en controleer regelmatig de bandenspanning om het hele jaar door veilig te kunnen reizen.

Wegcondities

Een van de belangrijkste factoren die een rol spelen bij een auto-ongeluk is het weer. Volgens de statistieken komt een ongeval met een auto en een regenbui meer voor dan enige andere weersomstandigheid. Een droge weg is de volgende gevaarlijkste factor. Andere gevaarlijke factoren zijn vochtigheid, mist en hoge temperaturen. Hoge vochtigheid is gevaarlijk omdat het de reactietijd van een bestuurder vertraagt en ervoor zorgt dat iemand zich eerder duizelig en verward voelt. Hoge temperaturen kunnen iemand afleiden en te slaperig maken om zich goed te kunnen concentreren. Mist is een bijzonder gevaarlijke weersomstandigheid omdat deze het zicht van de bestuurder beperkt tot minder dan 50 meter en ervoor zorgt dat iemand te langzaam rijdt en eerder onoplettend is.

Veiligheidsgedrag

Veel auto-ongelukken gebeuren wanneer iemand wordt afgeleid door een mobiel telefoongesprek of door het eten van een boterham in de auto. Als u in uw auto zit, moet u voorkomen dat u in de auto eet, drinkt of leest. Tijdens het rijden moet u ook het volgende gedrag vermijden: – Eten of drinken van voedsel of drank die niet voor consumptie is bereid. – Roken. – Eten of drinken in het voertuig. – Een mobiele telefoon gebruiken. – Het gebruik van een navigatiesysteem. – Een laptop of ander elektronisch apparaat gebruiken waarop u uw aandacht moet richten. – Een sms of e-mail lezen die niet voor u bestemd is. – Kijken naar een kaart. – Kijken naar een kilometerteller.

Het risico op een ongeval verminderen

Als u een auto bestuurt, bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van anderen op de weg. Volg deze aanbevelingen om het risico op een ongeval te verkleinen: – Verlaag uw snelheid bij het rijden in woonwijken, schoolzones en bij slecht weer. – Houd uw ogen op de weg en uw handen aan het stuur. – Blijf alert en geconcentreerd. Vermijd afleiding zoals eten, drinken of telefoneren. – Draag uw veiligheidsgordel. Een veiligheidsgordel kan uw kans op overlijden bij een auto-ongeluk aanzienlijk verkleinen. – Let op gevaren op de weg en pak ze aan voordat ze een ongeluk worden.

Conclusie

Uit sommige statistieken blijkt dat bij meer dan 50% van de auto-ongelukken een bestuurder betrokken is die is afgeleid. Veel studies tonen aan dat het concentratievermogen van een bestuurder vermindert wanneer hij eet, drinkt, een mobiele telefoon gebruikt of een e-mailbericht leest. Deze gedragingen kunnen iemand van de weg afleiden en het risico op een auto-ongeluk vergroten.

Deze veiligheidstips kunnen u helpen beter op te letten en het risico op een ongeval te verminderen. Als u rijdt, houd dan uw snelheid onder controle, draag uw veiligheidsgordel en vermijd eten, drinken of telefoneren. Deze gedragingen kunnen gevaarlijk zijn en het risico op een auto-ongeluk vergroten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *